Veelgestelde vragen

  • door
SLEEUWITS TΔTOEΔGE & HUID VERBETERING
Hoe kan ik mezelf voorbereiden op een tatoeage?

Voor het plaatsen van een tatoeage adviseren wij om 24 uur voor het zetten van de tatoeage geen alcohol en/of drugs te gebruiken. Ook andere bloed verdunnende middelen dienen vermeden te worden voor het plaatsen van een tatoeage. Het is belangrijk goed te eten voor het zetten van de tatoeage.

Draag losse kleding en zorg voor een goede nachtrust. Voor een betere ontspanning en pijnervaring. Breng voor het zetten van de tatoeage de tatoeëerder altijd op de hoogte van eventueel medicijngebruik / allergieën / huidaandoeningen / ziektes of andere belangrijke zaken.

Doet het zetten van een tatoeage pijn?

Of het zetten van een tatoeage pijn doet is een moeilijke vraag om goed te beantwoorden. De pijnervaring tijdens het tatoeëren is voor iedereen anders en ook de plaats van de tatoeage is bepalend voor de gevoeligheid van het tatoeëren. Over het algemeen geldt hoe dunner de huid en hoe dichter op het bot, hoe gevoeliger het tatoeëren zal zijn. Het gevoel van een tatoeage laten zetten wordt vaak omschreven als een krassend gevoel. Dit kan een vervelend gevoel zijn maar niet zeer pijnlijk.

Hoe komt het dat tijdens het tatoeëren het lichaam aan dit gevoel begint te wennen en aan de pijn?

Het lichaam ‘went’ aan de gevoeligheid van het tatoeëren. De ‘stress’ die het tatoeëren voor het lichaam veroorzaakt zorgt voor een toename van adrenaline en endorfine (hormonen). Deze piek van hormonen zorgt ervoor dat de pijnervaring tijdens het tatoeëren na ongeveer 20 minuten zal verminderen.

Hoe lang duurt de genezing van een tatoeage?

Het genezingsproces van een tatoeage duurt ongeveer 2 a 3 maanden. Na deze tijd is de tatoeage volledig genezen en kan deze bijgewerkt worden. U ontvangt van ons een gratis goodiebag met aftercare en wij plannen een afspraak met u in voor een gratis nacontrole na genezing.

Mag ik zwemmen na het zetten van een tatoeage?

Wij adviseren om minimaal een maand na het zetten van de tatoeage nog niet te zwemmen.

Mag ik zonnen na het zetten van een tatoeage ?

Wij adviseren de eerste weken de tatoeage tijdens het zonnen (zowel in de natuurlijke zon of onder de zonnebank) af te dekken. Dit doet u minimaal 2 weken. Na deze 2 weken is het aan te raden om de tatoeage altijd in te smeren met een zeer hoge spf (sun protection factor). Dit voorkomt eventuele schade van de zon aan uw tatoeage.

Hoe moet ik mijn tatoeage verzorgen?

Volg onze uitgeprinte nazorg instructies die u ontvangt na de behandeling via een goodiebag. Deze kunt u rustig nalezen.

Vaseline of Bepanthen?

Voor de verzorging van uw tatoeage gebruikt u Bepanthen Zalf (niet de créme), Vaseline en niet-geparfumeerde zeep tijdens het douchen. Wij verkopen de nazorg producten in de winkel.

Vaseline en Bepanthen hebben een aantal verschillende eigenschappen. Bepanthen (ook wel Bepanthol genoemd) bevat wolvet / lanoline wat een allergische reactie kan veroorzaken. Bepanthen is een stevige zalf die de huid kan afsluiten (dus kies voor de crème). Vaseline is een zalf op petroleum basis en legt een laagje over de huid. Het voordeel is dat uw huid zo minder snel uitdroogt en soepeler aan lijkt te voelen. Vaseline bevat geen ingrediënten die kunnen helpen bij de genezing, dus de barrièrewerking is een voordeel van deze zalf.

Huidtypes kunnen onderling ontzettend verschillen. Als u een veeleisende huid hebt die snel geïrriteerd is, kies dan voor een lichtere crème of lotion die uw huid niet teveel afsluit. En voor alle crème’s en balsem geldt: less is more! Smeer niet te dik, maar breng een bescheiden laagje aan dat goed in kan trekken. Indien nodig kan u beter een keer een dun laagje extra smeren dan in een keer veel te veel. Over het algemeen is de meest gebruikte methode wassen-droog deppen-insmeren-repeat.

Gebruik niet-geparfumeerde zeep of medische zeep tijdens het douchen. Voor het slapen gaan moet u ook wat zalf aanbrengen.

Kan er over een litteken getatoeëerd worden?

Om dit te bepalen zullen wij eerst de huid moeten beoordelen. In de meeste gevallen is het zeker mogelijk om over een litteken te tatoeëren. Wel is het van belang dat het litteken minimaal 6 maanden oud is!

Hoe oud moet ik zijn voor het zetten van een tatoeage?

Vanaf 18 jaar, neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. U ontvangt van ons een toestemmingsformulier ter ondertekening.

Ik ben zwanger, mag ik een tatoeage laten zetten?

Nee, als u zwanger bent wordt het door de GGD afgeraden om een tatoeage te laten zetten. Dit in verband met een verhoogde gevoeligheid voor infecties.

Moet ik nog terugkomen na het zetten van een tatoeage ?

Na de genezingsperiode van 3 maanden kan het zijn dat de tatoeage lichter is geworden of lichtere plekjes vertoont. Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals het vroegtijdig afvallen van korstjes. Bij ons kunt u na de genezingsperiode gratis uw tatoeage laten bijkleuren. U ontvangt van ons na het zetten van de tatoeage een goodiebag met aftercare en wij plannen een afspraak met u in voor een gratis nacontrole na genezing,

Werken jullie hygiënisch?

Ja. Wij zijn in het bezit van een GGD-vergunning en werkt volledig volgens de landelijke richtlijnen van veilig tatoeëren. Piercing- of tattooshops met de vergunning van de GGD worden regelmatig gecontroleerd op apparatuur, werkwijze en hygiëne.

Sinds 1 juni 2007 geldt het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen in Nederland. Dit houdt in dat iedereen die tatoeëert en piercings zet hygiënisch moet werken en een vergunning moet hebben. Een vergunning wordt alleen verleend als de tatoeëerder, piercer of behandelaar zich houdt aan allerlei hygiëneregels. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van wegwerpnaalden en wij werken met Nitril onderzoekshandschoenen. Alle materialen die aangeraakt worden tijdens het tatoeëren zijn in plastic verpakt. Na het tatoeëren wordt de ruimte huishoudelijk schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Is het mogelijk een tijdelijke tatoeage te zetten?

Nee, het is niet mogelijk om een tijdelijke tatoeage te zetten. Vaak blijven er ‘resten’ van de tatoeage achter in de huid waardoor de tatoeage dus niet tijdelijk is maar permanent.

Hoe lang wordt er aan tijd maximaal getatoeëerd?

Voor hoelang er getatoeëerd mag worden is geen wettelijk maximum bepaalt. Over het algemeen is ongeveer 4 uur het maximale omdat na deze tijd de huid gevoelig kan gaan worden.

Ik gebruik medicijnen of ik heb een aandoening?

Indien u medicijnen gebruikt of een aandoening heeft adviseren wij u om vooraf altijd eerst met uw arts te overleggen of het verstandig is om een tatoeage, piercing, dermal anchor of permanente make-up te nemen.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een tatoeage?

De prijs voor een tatoeage is moeilijk te geven via internet. De prijs van een tatoeage hangt namelijk af van verschillende factoren zoals de grootte, plaats en het ontwerp. Wij zijn niet de goedkoopste (ook niet de duurste) maar als je voor goedkoop gaat, gaat het ten alle tijden ten koste van iets! Voor het zetten wordt een vaste prijsafspraak gemaakt.

Welke type inkt gebruiken jullie?

Onze inkt is afkomstig van betrouwbare fabrikanten. Onze leverancier garandeert ons dat de veiligheid van de consument voor alles gaat. We volgen ontwikkelingen op de voet en schakelen dagelijks terug met de de instanties die hierover gaan.

Wij maken gebruik van Eternal Ink en Kuro Sumi Tattoo Ink. Beiden Organic, gemaakt van natuurlijke pigmenten, vrij van dierlijke bijproducten en Vegan Friendly.

Hoe kan ik een allergische reactie, infectie of acute zwelling zoveel mogelijk voorkomen?

Raadpleeg bij iedere infectie een arts of neem contact op. Voor raad en daad: whatsapp +31613215731. Meestal ondervinden mensen geen problemen van hun tatoeage, maar soms ontstaat er een allergische reactie op de inkt, vooral op de kleur rood. Jeuk, zwelling (98%) en pijn (12%) zijn verreweg de meest aangegeven klachten volgens Tattoopoli AMC.

De belangrijkste punten samengevat:

✓ De tatoeage is net gezet, het verband kunt u minimaal 30 minuten laten zitten. Mocht u langer onderweg zijn is dit geen enkel probleem, u kunt het verband langer laten zitten.
✓ Was altijd uw handen met een desinfecterende zeep bij aanraken van de tatoeage.
✓ Als u het verband eraf haalt, moet u de tatoeage met wat lauw water wassen en voorzichtig droog deppen. U hoeft de tatoeage niet meer af te dekken met een verband.
✓ Smeren is een essentieel onderdeel van een goede genezing van uw tatoeage. Wat u ook gebruikt, zorg dat uw crème vrij is van parfum en geschikt is voor de verzorging van tatoeages. Het insmeren van uw tatoeage kan korstjes en schilfertjes helpen voorkomen en houdt uw huid soepel. Sommige crèmes bevatten ook ingrediënten die roodheid en jeuk helpen verminderen.
✓ U dient de vaseline één of twee keer per dag op de tatoeage te smeren. Was altijd uw handen voor u de vaseline aanbrengt.
✓ Voor de eerste 3 dagen is het advies de wond met vaseline smeren in te smeren zodat deze vet blijft. In plaats van vaseline kunt u ook Bepanthen gebruiken. Als er ondanks het smeren een korstje of vlies op de tatoeage ontstaat: krab dit er niet af maar laat dit rustig zitten tot deze eraf valt.
✓ Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon ® of Betadine ® op de wond.
✓ Grote tatoeages op de voet, enkel, pols en aan de binnenkant van de bovenarm kunnen de dagen na het tatoeëren opzwellen en/of beurs aanvoelen. U dient bij thuiskomst, indien u last heeft van een zwelling of beursheid, de tatoeage koud te houden en omhoog te houden. De tatoeage koud houden kan u doen door het af te spoelen onder de koude kraan. U moet er dan geen zalf opsmeren omdat de wond niet afgesloten mag worden. Zodoende kan de zwelling slinken.
✓ Gebruik niet-geparfumeerde zeep of medische zeep tijdens het douchen. Voor het slapen gaan moet u ook wat zalf aanbrengen.
✓ Mocht u rode pukkeltjes rond de tatoeage krijgen, dan bent u misschien overgevoelig voor vaseline. Neem dan contact met ons op.
✓ Vergeet niet, een tatoeage is een schaafwond en moet ook zo behandeld worden. Er komen wat korstjes op de tatoeage die 2 tot 3 weken kunnen blijven zitten. Krabbel er niet aan!
✓ De eerste avond zou de tatoeage eventueel kunnen afgeven, dit is volstrekt normaal. Houdt daar rekening mee en draag een schoon T-shirt.
✓ U dient extra oplettend te zijn als u werkt met voedselwaren dit i.v.m. bacteriën. Let u er dan vooral op dat u met schone handen aan de tatoeage zit en schone kleren draagt. Ook met dieren dient u hier rekening mee te houden.
✓ Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater).
✓ De eerste twee weken moet u de tatoeage afdekken als u onder de zonnebank gaat. In de zomer moet u de tatoeage zeker 2 tot 3 weken goed insmeren met een zonnebrand crème mocht u toch de zon in gaan.
✓ Let op dat u geen wollen kleding direct op uw tatoeage draagt na het zetten; er kunnen hierdoor haartjes in de tatoeage gaan kleven.
✓ De tatoeage ziet er na 3 weken al goed genezen uit, maar houdt er rekening mee, dat het 2 maanden duurt voordat de huid helemaal hersteld is. Mocht het toch gebeuren dat uw tatoeage bijgekleurd moet worden (wat door verschillende factoren kan gebeuren), dan kunt u altijd kosteloos terecht na 2 maanden voor controle, indien u zich aan de voorschriften heeft gehouden.
✓ Eventuele wijzigingen/aanvullingen door de GGD, worden u mondeling medegedeeld.
✓ Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of pijn altijd contact op met de huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.