Tattoo verwijderen

Laat je behandeling altijd uitvoeren door een zeer ervaren, medisch gediplomeerde en gekwalificeerde huidspecialist. Deze voldoet aan alle eisen op het gebied van regelgeving (Wet BIG) en hygiëne. Let op: wij verwijderen momenteel geen tatoeages.

Het verwijderen van een tattoo is met de huidige lasertechnologie goed mogelijk. Helaas zijn er mensen die om een bepaalde reden spijt hebben van het laten zetten van een tatoeage. Deze tatoeages zijn bijvoorbeeld in een opwelling geplaatst, niet meer zo mooi als vroeger of bevatten namen die niet meer aan de orde zijn.

Een tatoeage bestaat uit inktdeeltjes die ingekapseld zitten in de huid. Verwijdering van een tatoeage (of permanente make-up) gebeurt met behulp van een laserapparaat. Een laser vuurt een intense lichtflits op de tatoeage af, iedere laserpuls behandelt een oppervlakte van ongeveer 4 mm². Zo’n puls is heel kort; slechts een fractie van een seconde. De inktdeeltjes absorberen het licht en de opgewekte energie breekt de kapsels open. De inkt brokkelt uit elkaar in kleine stukjes en het afweersysteem van het lichaam voert deze stukjes af. De behandeling is zeer veilig en efficiënt. Weefsel blijft onaangetast en er zullen (meestal) geen littekens ontstaan.

Een tattoo laseren is ook een optie om je tatoeage middels een paar behandelingen lichter te maken. Door gebruik te maken van deze manier van tattoo verwijderen is het mogelijk om je bestaande tattoo te coveren. Hierdoor maak je van je oude tatoeage weer een nieuwe tatoeage.

Voorbeeld: tattoo laseren en coveren