Meteen naar de inhoud

Tatoeage verwijderen Met picolaser behandeling

Een pico laserbehandeling is een vorm van laserbehandeling die gebruik maakt van ultrakorte pulsen om pigmentvlekken, littekens, tatoeages en andere huidproblemen te behandelen. Hieronder vind je enkele belangrijke vragen en antwoorden die je kunnen helpen om meer te weten te komen over deze behandeling.

 1. Wat is een pico laserbehandeling en hoe werkt het?

Een pico laserbehandeling is een huidbehandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een pico laser, die ultrakorte pulsen van licht uitzendt om huidproblemen te behandelen. Deze pulsen zijn zo kort dat ze de huid minder beschadigen dan traditionele lasers en daardoor minder pijnlijk zijn. De pulsen breken pigmentdeeltjes af in de huid, waarna het lichaam deze deeltjes kan afbreken en afvoeren.

 1. Voor welke huidproblemen kan een pico laserbehandeling worden gebruikt?

Een pico laserbehandeling kan worden gebruikt om pigmentvlekken, littekens, tatoeages, zonschade en andere huidproblemen te behandelen.

 1. Is een pico laserbehandeling pijnlijk?

Pico laserbehandelingen zijn over het algemeen minder pijnlijk dan traditionele lasers. De meeste mensen ervaren een lichte prikkeling of warmte tijdens de behandeling, maar dit is over het algemeen goed te verdragen.

 1. Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor een optimaal resultaat?

Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van het type huidprobleem en de ernst van het probleem. Over het algemeen zijn er tussen de 5 en 8 of soms meer behandelingen nodig voor het beste resultaat. De behandelingen worden met tussenpozen van meer dan 6 weken gegeven.

Een te korte interval (<4 weken) kan de huid beschadigen en het genezingsproces vertragen, terwijl een te lange interval (>8 weken) kan leiden tot een verminderd effect van de behandeling.

 1. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van een pico laserbehandeling?

Mogelijke bijwerkingen van een pico laserbehandeling zijn roodheid, zwelling, blauwe plekken en korstvorming op de behandelde gebieden. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele dagen na de behandeling.

 1. Hoe lang duurt een pico laserbehandeling?

De duur van een pico laserbehandeling hangt af van het te behandelen gebied en de ernst van het probleem. De behandeling kan variëren van enkele minuten tot een uur.

Nazorginstructie

Na een pico laserbehandeling is het belangrijk om de volgende nazorginstructies op te volgen:

 1. Bescherm je huid tegen zonlicht. Vermijd direct zonlicht en draag een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF.
 2. Houd de behandelde gebieden schoon en droog. Vermijd het gebruik van make-up, crèmes of lotions op de behandelde gebieden totdat ze volledig genezen zijn.
 3. Vermijd het krabben of wrijven van de behandelde gebieden. Dit kan leiden tot irritatie en infectie.
 4. Drink veel water om je lichaam te helpen bij het afvoeren van de afgebroken pigmentdeeltjes.
 5. Volg de instructies van je behandelaar op over eventuele nabehandelingen en het aantal behandelingen dat nodig is voor het optimale resultaat.
 6. Meld eventuele bijwerkingen, zoals aanhoudende roodheid, zwelling, pijn of koorts, aan je behandelaar.

Het is belangrijk om deze instructies op te volgen om het genezingsproces te versnellen en het risico op complicaties te verminderen.

Jaimy Sleeuwits is gecertificeerd en heeft de kennis en ervaring om veilig uw tatoeage te verwijderen met een pico laserbehandeling en werken volgens de geadviseerde parameters van de fabrikant om de behandeling veilig, snel en effectief uit te kunnen voeren.