Meteen naar de inhoud

een herinneringstatoeage – passed away memorial tattoo

Het zetten van RIP tattoos (rest In peace tattoos) of passed away memorial tattoo, loving memory tattoos, hierna te noemen herinneringstatoeage, is een emotioneel proces en heel persoonlijk. Voor veel mensen is het ook een stukje verwerking en afsluiting. Tijdens het zetten van de tatoeage komen vaak herinneringen en anekdotes aan een dierbare voorbij. Als mensen het eindresultaat zien in de spiegel komen er veel emoties los. Ze zijn blij en dragen de tattoo met trots. Bij het zetten van een tatoeage is het handig van tevoren te bedenken waar je deze precies wil en hoe groot.

Een herinneringstatoeage is een geweldige manier om een dierbare te herdenken die overleden kan zijn. Herinneringstatoeage ideeën hoeven niet in één vorm te passen en kunnen vorm krijgen in een verscheidenheid van ontwerpen. Bijvoorbeeld een herinneringstatoeage zijn niet noodzakelijk om een verlies of pijn te vertegenwoordigen, maar kunnen ook een zinvolle manier zijn om de herinnering aan je oma, opa, moeder, vader, broer, zus, kind of huisdier te vieren. Verder kan een kleine herinneringstatoeage soms de vorm aannemen van een eerbetoon aan een idool, beroemdheid, of held die je leven mede vorm heeft gegeven.

In loving memory tattoos kunnen ook namen, datums, citaten, foto’s, symbolen, of een combinatie daarvan bevatten. Of je nu een foto van een geliefde of een speciaal symbool ter herinnering inkleurt, herdenkingstattoos voor mannen zijn de ultieme manier om de overledene te herdenken. En er is geen limiet aan wie je kunt herdenken op je eigen huid en waar je getatoeëerd kunt worden. Als je op zoek bent naar coole loving memory tattoos oor je arm, onderarm, mouw, rug, borst of been, dan beschikken wij over een geweldige verzameling van de beste ideeën en ontwerpen.

Het is ook mogelijk de as van een dierbare te verwerken in inkt (en met die inkt kun je een tattoo laten zetten). Maar officieel is het helaas niet toegestaan in verband met hygiëne-richtlijnen. Volgens de Nederlandse Wet moet de inkt waarmee een tatoeage wordt gezet steriel zijn. Het gaat om een hele kleine hoeveelheid as die wordt vermengd met de inkt. Voor veel mensen is het symbolisch, ze dragen een stukje van hun dierbare met zich mee. Het is een grote eer voor een tatoeëerder om een herinneringstatoeage te mogen zetten.

Passed away memorial tattoo small