Meteen naar de inhoud

PICO laser

Wat is een PICO laser behandeling?

Wij werken met een PICO laser. De PICO laser produceert een heel snelle lichtpuls in een picoseconde (een biljoenste van een seconde).
Deze korte puls is zó krachtig dat de inktpigmenten worden vergruist in veel kleine pigmentdeeltjes. Deze kleine deeltjes kunnen gemakkelijker worden afgevoerd door het lichaam.

De PICO laser is de snelste laser die in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht kan uitzenden en bepaalde structuren in uw huid verbranden, vergruizen en opwarmen. Andere delen van uw huid blijven juist gespaard. Zo worden selectief bepaalde structuren in de huid beschadigd. Welke dat zijn, hangt af van de golflengte, de sterkte van de straling en de doorsnede van de stralingsbundel. Deze unieke PICO laser beschikt over verschillende golflengtes. Door gebruik te maken van een speciaal handstuk kan er ook fractioneel gewerkt worden en is de PICO laser geschikt voor vele indicaties.

Indicaties

Onderstaande indicaties kunnen bij ons worden behandeld met de PICO laser:

 • Tatoeages verwijderen;

De Picolasertechniek haalt tatoeages veilig en zonder littekens weg. Afhankelijk van uw huidtype en de inktkleur wordt de tattoo steeds verder vervaagd. Voor de afvoer door het lichaam van vergruisde inktdeeltjes zit tussen elke behandeling ca. 8 tot 10 weken. Een totale behandeling met lasertechniek duurt hierdoor gemiddeld 1 a 2 jaar.

 • Huidverjonging / verstrakking.

Een Carbon Laser Peeling wordt uitgevoerd met de Laser. Door middel van warmte bouwt de huid collageen op. Collageen is een eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel. De warmte die kan zorgen voor collageen kan bereikt worden met de laser. De energie van de laser wordt bijna niet geabsorbeerd door water en wordt pas vrijgegeven in de diepere lagen van onze dermis. Hierdoor worden de talgklieren opgewarmd, waardoor de productie van talg vermindert. De carbon peeling is niet te vergelijken met een gewone peeling of een fruitzuurpeeling. U kunt een Carbon laser peeling als een losstaande, eenmalige behandeling ondergaan of in de vorm van een kuur. Tussen de behandelingen door is er een tussenpoos van 10 tot 14 dagen nodig.  

 • Pigmentvlekken;

Pigmentvlekken of ook wel ‘ouderdomsvlekken’ genoemd en melasma (verkleuringen ten gevolge van zwangerschap of hormonale schommelingen) kunnen in slechts enkele sessies met de laser verwijderd worden. Hoeveel sessies er nodig zijn, hangt af van de vlek en het huidtype. Doorgaans hebben pigmentvlekken minder sessies nodig dan melasma. Na de behandeling kunnen de vlekken wit of juist donkerder zijn. Het aanwezige pigment zal vanaf nu op natuurlijke wijze in het lichaam afgevoerd worden. M.a.w. de vlek zal langzaam verbleken mettertijd. Tussen 2 sessies moet een periode van 6 à 8 weken zitten.

Intake gesprek

Voordat wij u behandelen met de PICO laser heeft u een intakegesprek en huidanalyse. Hierin bespreekt u samen:

 • De behandelmogelijkheden;
 • Het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen;
 • De voor- en nazorgmaatregelen;
 • De bijwerkingen en mogelijke complicaties;
 • Op advies van uw huisarts: gebruik geen lichtgevoelige medicijnen. Zie de verpakking van het medicijndoosje of vraag het de apotheker als u de medicijnen gaat op halen.

Voorbereiding

 • De huid intact houden. Vrij van wondjes op het behandelgebied.
 • Een tatoeagelaser zoekt tijdens de behandeling de inkt van de tatoeage op. Als uw huidkleur donkerder geworden is, zijn uw pigmentcellen actief waardoor de laser ook uw eigen pigmentcellen kan laseren. Deze kan pigmentvlekken of verbranding kunnen veroorzaken. Daarom is het beter om uw eigen huidkleur te behouden op de tatoeageplek.
 • Gebruik geen alcohol, drugs, tea tree en Sint-janskruiden (lichtgevoelig).
 • Uw huid mag niet zongebruind zijn. Daarom zijn vier tot zes weken voor de behandeling de zonnebank, zonnebaden, spray-tan en/of zelfbruiner niet toegestaan.
 • Voorafgaand aan de laserbehandeling mag u geen dagcrème, parfum, deodorant of make-up gebruiken op de huid die u laat behandelen.

Behandeling

U krijgt eerst een speciale beschermbril op. De behandelkop wordt op de juiste plaats geplaatst en geeft meerdere laserpulsen. Dit voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet of als een warm prikje. Hoe lang de behandeling duurt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. Uw huid wordt zo nodig na de behandeling gekoeld met een speciale coolpack.

Nazorg

 • U ontvangt een uitgebreide nazorginstructie

  File name : Informatie-laserbehandeling-verwijderen-van-tatoeages-sleeuwits-tatoeage-en-huidverbetering.docx.pdf

 • Tatoeage verwijdering: u kunt kiezen voor het gebruik van een gel na de behandeling waardoor de afvoer van de inkt sneller op gang komt, daardoor kunnen behandelingen om de 8 weken plaatsvinden. De behandeling kan roodheid, (forse) zwelling en een licht branderig gevoel veroorzaken. Daarnaast ontstaan er vaak kleine bloeduitstortingen. Dit is een normale reactie van de huid. Tijdens en na de behandeling wordt de huid wit en ondoorzichtig. Dit zal na 20 tot 30 minuten verdwijnen. De eerste 2-3 uur voelt de behandelde huid branderig aan. Na de laser behandeling wordt uw huid ingesmeerd met een zalf en afgedekt met een gaasje. Gebruik in de zes weken na de laserbehandeling dagelijks zonbescherming met minstens factor 30. Herhaal dit iedere twee uur wanneer u veel buiten bent en bij mooi weer. De warmte die is ontstaan, moet de huid kunnen verlaten. Gebruik daarom zo min mogelijk crèmes of make-up op de dag van de behandeling. Alleen zonnebrandcrème is toegestaan. U mag uw huid koelen met een coolpack. Wikkel de coolpack daarbij altijd in een doek of washand.
 • Carbonpeeling en pigmentbehandeling: de herstelperiode is normaal gesproken zeer kort. Deze behandeling is geheel pijnloos en de huid zal niet beschadigen. Op de dag van de behandeling verdient je huid wat rust. Pas de dag erna mag je de huid weer reinigen met cleanser en hydraterende crème aanbrengen. Meteen na de behandeling douchen, zonnebaden, sauna of zwemmen, raden we af. Toch raden wij u aan om een beschermende crème met een hoge zonnefactor te gebruiken in de eerste week na de behandeling. Verder kunt u gewoon naar buiten en de volgende dag alweer make-up gebruiken.

Let op

Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee! Krijg je kort voor je ingeplande afspraak ziekteverschijnselen? Zoals koorts, verhoging, luchtwegklachten, hoesten, niezen of kortademigheid? Blijf dan thuis en zeg je afspraak af. 

Hygiënemaatregelen in de behandelruimte:

 • Ik heet je van harte welkom in mijn behandelruimte maar schud op dit moment geen handen.
 • Desinfecteer bij binnenkomst je handen met desinfectie in de behandelruimte. 
 • Kom zoveel mogelijk alleen naar de behandelruimte. Ik vraag je geen begeleiders of aanhang mee te nemen.
 • Ik werk, indien nodig,  met een extra beschermend mondkapje, een disposable schort en een beschermbril of transparant gezichtsmasker.
 • Deurklinken, tafels, de balie en het toilet zullen na elke afspraak schoongemaakt en gedesinfecteerd worden.
 • De behandelruimte en stoel wordt na een behandeling gedesinfecteerd.

CONTACT

Heeft u vragen over de laserbehandeling of wilt u een afspraak maken voor deze behandeling? Neem dan contact met ons op.