Vloeistof verwijderen tattoo

Wij werken met een veilige methode die toegepast mag worden door beauty-specialisten en tattoo specialisten. Ongeveer zijn hier 3 tot 8 behandelingen voor nodig.

Tatoeageverwijdering vloeistof gebruikt het natuurlijke afweermechanisme van de huid.

Met onze tatoeageverwijderingsmethode maken we gebruik van de natuurlijke afweerreactie en het genezingsproces van de huid en hiermee dus de tatoeage-inkt volledig te verwijderen uit het lichaam. Met behulp van een micro-pigmentatieapparaat, verwijderen we kleine secties van de epidermis in de vorm van kleine cirkels met een maximumdiepte van 0.3 mm. Door de ontstaande huidbruggen tussen de kringen, vermindert het risico van littekenvorming in vergelijking tot het behandelen van grotere gebieden.

Combinatie laser en vloeistof mogelijk

De vloeistof werkt langzaam in op de tatoeage-inkt. Vervolgens reageert deze met de macrofagen die de inkt hebben ingekapseld en beschermd tot op dat moment. De cellen verliezen hierdoor hun kracht en laten het pigment van de tatoeage los. De macrofagen die de inkt hebben ingekapseld en beschermd worden nu erkend door het afweersysteem van het lichaam als een vreemde stof. Deze worden rechtstreeks naar het huidoppervlak gestuurd waar een korst zal ontstaan. Deze korst droogt na een paar dagen op en het behandelde gebied geneest volledig binnen een aantal weken.

De vloeistofbehandeling kan gecombineerd worden met een laserbehandeling.

Verwijdert alle kleuren inkt

Bijna alle kleuren en -combinaties kunnen worden verwijderd met ons tatoeageverwijderingsproces zonder laser. Dit proces omvat niet alleen gewone tatoeage-inkt, maar ook speciale mengsels en moeilijke kleuren zoals rood. In bijna alle gevallen kunnen wij in de eerste behandeling alle kleuren verwijderen.

Een lager aantal behandelingen

Kleine tatoeages (maximaal 16 vierkante cm) eisen meestal maar drie tot vier behandelingen, afhankelijk van de vorm van de tatoeage. Daarom is onze tatoeageverwijderingsmethode duidelijk goedkoper dan tatoeageverwijdering door middel van laser.

Minder pijn.

Tatoeageverwijdering is over het algemeen minder pijnlijk dan het tatoeëren zelf. De verwachtingen van cliënten zijn vaak zeer hoog gespannen als het gaat om tatoeageverwijdering: een litteken-vrije tatoeageverwijdering kan niet worden gegarandeerd.

Hoe werkt het?

INTAKE GESPREK

Voordat wij u behandelen heeft u een intakegesprek en huidanalyse. Hierin bespreekt u samen: De behandelmogelijkheden; Het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen; De voor- en nazorgmaatregelen; De bijwerkingen en mogelijke complicaties; Op advies van uw huisarts: gebruik geen lichtgevoelige medicijnen. Zie de verpakking van het medicijndoosje of vraag het de apotheker als u de medicijnen gaat op halen.

VOORBEREIDING

De huid intact houden. Vrij van wondjes op het behandelgebied. De vloeistof zoekt tijdens de behandeling de inkt van de tatoeage op. Gebruik geen alcohol, drugs, tea tree en Sint-janskruiden (lichtgevoelig). Uw huid mag niet zongebruind zijn. Daarom zijn vier tot zes weken voor de behandeling de zonnebank, zonnebaden, spray-tan en/of zelfbruiner niet toegestaan. Voorafgaand aan de laserbehandeling mag u geen dagcrème, parfum, deodorant of make-up gebruiken op de huid die u laat behandelen.

BEHANDELING

U krijgt eerst een speciale beschermbril op. Zowel verwijdering van tatoeages met zoutoplossing als met glycolzuur vallen onder de categorie verwijdering van tatoeages met verwijderingsvloeistof. De vloeistof wordt ingebracht door de huid te openen en zout of glycolzuur te gebruiken om zich te hechten aan de inktdeeltjes. Door deze methode te gebruiken ontstaat een korstje dat vervolgens de inkt meeneemt. Deze methode lijkt op dezelfde methode als het zetten van tatoeages en verwijdert de inkt op dezelfde manier waarop deze is ingebracht. We gebruiken de vloeistof als combinatie op laserbehandelingen.  

Wat zijn de verwachte resultaten?

Het doel van een optimaal tatoeageverwijderingsproces zonder laser is om zo dicht mogelijk de visuele indruk te verkrijgen van de normale huid. Dit is afhankelijk van de plek van de tatoeage, huidtype, leeftijd van de cliënt en zijn of haar algemene gezondheidstoestand (roker, gebruik van medicatie, frequente consumptie van alcohol, drugs et cetera). Door deze factoren kan de helingsperiode worden verlengd (tot één jaar) tot het gewenste eindresultaat is bereikt. In vergelijking tot de laser-methode heeft deze methode een veel lagere risico op littekenvorming en pigmenthuidaandoening.

Kleuren tatoeage inkt

In enkele kleurstoffen schuilt gevaar. Bij een deel van de azo-kleurstoffen kan de azo-groep van de pigmenten loslaten, waardoor er giftige aromatische aminen overblijven. Net als PAK’s zijn deze aromatische aminen kankerverwekkend. In tatoeage-inkt blijft het alleen niet bij PAK’s en azo-kleurstoffen. Ondanks het feit dat moderne gekleurde tatoeage-inkt tegenwoordig vooral organische pigmenten bevatten, zijn zware metalen in zowel zwarte als gekleurde tatoeage-inkt nog steeds aanwezig. Zo gebruiken sommige fabrikanten metalen als titanium, barium, aluminium en koper als kleurpigmenten, maar de inkt kan ook besmet raken met zware metalen zoals arsenicum, cadmium, kobalt, lood en nikkel. Op deze manier kunnen er dus onbedoeld stoffen in de tatoeage-inkt terecht komen die zeer schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Aluminium bijvoorbeeld kan osteoporose veroorzaken. Zware metalen zoals arsenicum en cadmium kunnen verschillende soorten kanker veroorzaken, bijvoorbeeld huidkanker. Daarnaast kan cadmium leiden tot nierziekten en extra brosheid van de botten. Lood kan ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hersenbeschadigingen en chronische nieraandoeningen. Tenslotte is een hogere dosering nikkel ook giftig.

Verder blijkt dat tatoeages vele jaren na het zetten ervan nog voor problemen kunnen zorgen. Er kan namelijk een serieuze allergische reactie optreden tegen de tatoeage. Dit kan vlak na het zetten van de tatoeage gebeuren, maar uit onderzoek blijkt dat dit ook jaren na het zetten van de tatoeage nog mogelijk is. Opvallend is dat de allergische reactie voornamelijk gericht is tegen de rode en roze kleurpigmenten. De oorzaak hiervan is nog onbekend.

Met de kennis dat kleurpigmenten door ons lichaam kunnen migreren in ons achterhoofd, zou een allergische reactie erg vervelend kunnen uitpakken. Naast een allergische reactie tegen rode en roze kleurpigmenten zouden mensen met een ernstige nikkelallergie in zeldzame gevallen kunnen reageren op tatoeage-inkten met sporen van nikkel.

Vanwege de gezondheidsrisico’s van tatoeages is er in Nederland in 2003 een wet opgesteld met eisen waar tatoeage-inkten aan moeten voldoen. Sindsdien controleert de NVWA steekproefsgewijs de tatoeage-inkten bij Nederlandse importeurs en leveranciers. Ze controleren de inkten op pigmenten waaruit aromatische aminen kunnen vormen, op PAK’s, op ziekteverwekkende bacteriën en of de inkten goed geëtiketteerd zijn.

tatoeage en huid verbetering- vloeibaar tattoo verwijderen vanaf 59 euro

Heeft u vragen over de tatoeage verwijdering of wil u een afspraak maken voor deze behandeling? Neem dan contact met ons op.

Menuet 52, 3363 KH, Sliedrecht, Nederland

© Jaimy Sleeuwits 2022