Blackout & coverup tatoeage

Soms doe je dingen waar je spijt van hebt. Een tattoo kiezen die niet echt goed bij je past bijvoorbeeld. Of een tattoo die wel jouw stijl is, maar die qua kleur helemaal vaag is geworden. Dat is jammer, maar geen ramp. Dit probleem kan namelijk vrij eenvoudig worden opgelost met een tattoo cover. 

Een voorbeeld van een coverup zijn black-out tattoos. Deze kun je op verschillende manieren zetten. Je kunt ervoor kiezen om je arm bijvoorbeeld zwart te zetten, maar je kunt het ook gebruiken om een contrast met je eigen huidskleur te creëren waardoor er een mooi patroon kan ontstaan. Grote delen van de huid zijn heel gelijkmatig met een extra diepe kleur zwart getatoeëerd, bijvoorbeeld om oude tattoos weg te werken.

Intake

voor het zetten

Intake: een goed begin is het halve werk. Dit begint bij mij altijd met een intake gesprek, zodat ik uw ideeën kan vertalen naar een waardevolle tatoeage. Intake en het maken van een ontwerp zijn vrijblijvend en kosteloos, dus kom gerust langs voor een kennismaking en plan een afspraak. Het zetten van een tatoeage is een waardevol moment. U heeft eerst een intake gesprek, dus altijd één-op-één contact. Bij het maken van een tatoeage ontwerp gaat vaak een uitgebreide studie vooraf. Bij het zetten van uw tatoeage maak ik gebruik van natuurlijke pigmenten, deze zijn vrij van dierlijke bijproducten.

Tijdens het zetten

Na uw akkoord van het definitieve ontwerp maak ik een totaal prijs zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De prijs is afhankelijk van de grootte, kleur, plaats etc. Bij ons staan kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel. Er wordt gewerkt in een comfortabele ruimte met nieuwe machines, natuurlijke pigmenten en hoogwaardige producten. Ik beschik over een comfortabele ruimte met gratis koffie, thee en wifi. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en auto (2 minuten van treinstation Sliedrecht Baanhoek en A15). Het parkeren is gratis en vlakbij de voordeur.

na het zetten

Na afloop ontvangt u een goodiebag met nazorginstructie, verzorgingsmiddelen en nacontrole afspraak. Ter een wond ontstaat. Als je de tatoeage goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot deze wond genezen is. Als de tatoeage is afgedekt met een steriel kompres of huishoudfolie, mag je dit na 3 tot 5 uur verwijderen. Wondspray of zelfklevende transparante folie moet blijven zitten tot dit er vanzelf afslijt of afvalt. Je mag met een tatoeage wel douchen. De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand. .

inktPASPOORT

Inktpaspoort

Vanaf 1 januari 2022 is de Europese norm (NEN-EN 17169) wettelijk aangewezen als nieuwe veiligheidscode. Dit betekend dat vergunninghouders voor tatoeëren of permanente make-up vanaf dan moeten voldoen aan de eisen uit de NEN-EN 17169 en de toelichting hierop.

In de geldende norm is onder anderen de eis opgenomen om de inktsoort die gebruikt wordt bij het zetten van een tatoeage of het aanbrengen van permanente make-up, vast te leggen in een inktPASPOORT en aan de klant te overhandigen.

Prijs

Ik spreek altijd vooraf met u een een all-in prijs af (dit is inclusief nacontrole en 100% tevredenheidsgarantie). Het ontwerp is altijd gratis en vrijblijvend.

Prijsindicatie

De prijs voor het zetten van uw tatoeage wordt bepaalt door: o.a. omvang, zwart/wit, kleur of -meerdere kleuren, details en het aantal uren werk. Een richtlijn is uw hand: dit is ongeveer 500 euro.Ik kan echter pas een goede prijsindicatie geven wanneer ik weet wat uw specifieke wensen zijn. Neem daarom altijd eerst vrijblijvend contact met mij op.

Betalen

Het is bij ons mogelijk veilig en vertrouwd te betalen met alle bekende betaalmethodes.

Betalen via Tikkie
Deze betaalmethode is alleen van toepassing na het zetten van uw tatoeage in de studio. U ontvangt een betaalverzoekje van mij via WhatsApp. In het verzoekje staat een link. Via deze link betaald u het bedrag op de rekening. U moet wel een Nederlandse betaalrekening hebben en 18 jaar of ouder zijn.

Alles over deze minimalistische tattoo

Grote delen zwart

Je ziet ze steeds vaker in de scene, maar ook gewoon op straat, deze blackout tattoos. Grote delen van de huid zijn heel gelijkmatig met een extra diepe kleur zwart getatoeëerd. Doordat de kleur zo intens is geeft het de drager een aparte en beetje sombere look. Hoe deze tattoo trend zich ontwikkelt vertellen we in deze blog, die helemaal over blackout tattoos gaat.

Geduld

Als je een blackout tattoo wilt, dan moet je tegen een stootje kunnen. Deze pikzwarte tattoo motieven zijn vooral populair als cover up in combinatie met een geometrisch ontwerp. Wie voor een blackout tattoo kiest laat daarmee toewijding aan deze vorm van body art zien. Kleine teksten en grappige motieven krijgen bijna iets kinderachtigs als je er een blackout tattoo naast ziet.

Pikzwart motief

Als je een blackout tattoo wilt, dan moet je tegen een stootje kunnen. Deze pikzwarte tattoo motieven zijn vooral populair als cover up in combinatie met een geometrisch ontwerp. Wie voor een blackout tattoo kiest laat daarmee toewijding aan deze vorm van body art zien. Kleine teksten en grappige motieven krijgen bijna iets kinderachtigs als je er een blackout tattoo naast ziet. Met het zwart maken van een groot stuk huid gaat pijn en geduld gepaard, maar dat is logisch. Om ervoor te zorgen dat zo’n grote tattoo snel en gelijkmatig heelt en er geen vlekken in komen, doe je er goed aan om de wond te verzorgen met aftercare. Een tattoo is tenslotte een wond die je goed moet verzorgen. Het juiste verzorgingsproduct helpt jouw huid op een verantwoorde manier te herstellen. Daarnaast is het belangrijk dat je de diepzwarte huid, ook op regenachtige dagen als de zon niet schijnt, beschermt tegen UV-straling. Gebruik hiervoor tattoo care.

Huid verzorging

Grote tattoos hebben de neiging eerder op te zetten als ze worden blootgesteld aan UV licht of grote inspanning. Ze kunnen dan verbranden of gaan jeuken en daar zit je niet op te wachten. Een verkoelende crème die de huid verzorgt en verzacht is dan geen overbodige luxe.

Goed om te weten

Bloedsomloop

Na het zetten van een blackout tattoo komen griep en problemen met de bloedsomloop relatief vaak voor.

Grote delen & genezen

Grote delen getatoeëerde huid genezen sneller dan kleine tattoos die rond de gewrichten zijn gezet.

Verzorgingsproducten

Voorkom een droge huid, het lichaam reageert heftiger. Gebruik een goede crème die de huid hydrateert.

Do's & don'ts

Wij raden u aan om alleen naar de afspraak te komen. Dit geldt zowel voor de intake en het zetten. Lees hier alle do's en don'ts.

Gezondheid & Voorbereiding

De risico’s van een blackout tattoo zijn niet groter dan die van een gewone tattoo. Wel is het zo dat het lichaam heftiger reageert dan bij een kleinere tattoo. Dat komt omdat het lichaam tijdens het tatoeëren min of meer wordt aangevallen.

Hoe heftiger de aanval, hoe sterker de verdediging reactie. Omdat er nogal wat tattoo inkt onder je huid wordt ingebracht, is het verstandig om van tevoren de veiligheid en de ingrediënten van de inkt te checken. Kwaliteit is altijd belangrijk, maar bij zo’n grote hoeveelheid inkt des te meer. 

Als een sessie een aantal uur duurt, neem dan een zoute snack of bijvoorbeeld suiker zoals coca cola of fruit (banaan, appel) mee om jezelf wat op te peppen. Om je fit te blijven voelen kun je het best vooraf goed eten. Hoe langer een sessie duurt, hoe meer het vraagt van de bloedcirculatie in je lichaam. Pijnstillers worden afgeraden, omdat ze een negatief effect op je nieuwe tattoo hebben. En een drankje vooraf? Als je niet nuchter bent heeft dit effect op de bloedstolling tijdens het tatoeëren.

 

Video afspelen

Gezondheid & Diabetes

Is het veilig voor diabetici om getatoeëerd te worden? U overweegt serieus een tatoeage te laten zetten, maar u durft de sprong in het diepe niet aan? Geen zorgen. Het is normaal om een beetje angstig te zijn voor een eerste tatoeage.

Als u diabetes heeft, vraagt u zich misschien ook af of tatoeages voor u wel mogelijk zijn. Het antwoord is ja. Er is absoluut geen reden om u zorgen te maken. Diabetes sluit op geen enkele manier een tatoeage uit. Of u nu diabetes type 1 of type 2 heeft, u kunt zich gerust laten tatoeëren. De laatste jaren is er ook een ander type tatoeage verschenen: de tatoeage als “medische waarschuwing”. Met het oog op diabetes in het bijzonder betekent dit meestal dat er “diabetes type 1” of “diabetes type 2” wordt getatoeëerd om medisch personeel in geval van nood te informeren over uw medisch profiel.

 

Allergietest

De meeste zwarttinten in de tattoo industrie bevatten PAH verf die uit roetdeeltjes komt. Hier kunnen kankerverwekkende bestanddelen, zogenaamde koolstofatomen, in zitten. Het beste kun je veganistische kleuren zonder synthetische conserveermiddelen gebruiken.

Wist je dat er meer dan 1,5 miljoen Nederlanders een tatoeage hebben? De laatste jaren is de tatoeage steeds populairder. Dat laat het aantal tattooshops wel zien: in vijf jaar tijd is het aantal shops gestegen van 456 naar 890. Waar de meeste mensen niet bij stilstaan is dat je kans loopt op allergische reacties. Vooral bij een een gevoelige huid. Neem dan het zekere voor het onzekere en doe een allergie test vóór je tattoo afspraak. Wij kunnen een allergietest voor je doen, dus dat is makkelijk. Door middel van een klein prikje onder je huid kijken wij of en wat voor een reactie er ontstaat. Voor zo’n test zal je moeten betalen, want er wordt gebruik gemaakt van steriel materiaal. Net als bij het zetten van een tattoo eigenlijk. Mocht je na het zetten van een tattoo, een allergische reactie krijgen, neem dan altijd meteen contact op met je huisarts.

Hygiëne maatregelen

Desinfecteer bij binnenkomst je handen bij de desinfectiezuil
Ik heet je van harte welkom in mijn studio maar schud op dit moment geen handen
Kom zoveel mogelijk alleen naar de studio. ik vraag je geen begeleiders of aanhang mee te nemen
Ik werk met een extra beschermend mondkapje, een disposable schort en eventueel een beschermbril of transparant gezichtsmasker
Op de balie staat een doorzichtig scherm
Deurklinken, tafels, de balie en het toilet zal na elke afspraak schoongemaakt en gedesinfecteerd worden
De behandelruimtes en stoelen worden na een behandeling door ons standaard gedesinfecteerd
Je ontvangt na je afspraak een nazorg instructie.

Herdenkingstatoeage: een herinnering voor altijd

Het zetten van een herinneringstattoo is een emotioneel proces en heel persoonlijk. Voor veel mensen is het ook een stukje verwerking en afsluiting. Tijdens het zetten van de tatoeage komen vaak herinneringen en anekdotes aan een dierbare voorbij. Als mensen het eindresultaat zien in de spiegel komen er veel emoties los. Ze zijn blij en dragen de tattoo met trots. Bij het zetten van een tatoeage is het handig van tevoren te bedenken waar je deze precies wil en hoe groot. Daarnaast is het belangrijk om af te wegen of je de tattoo op een plek wil hebben die altijd zichtbaar voor je is.

Blackout tatoeage inspiratie


Een blackout tattoo is het mooist als hij zijn diepzwarte kleur houdt. Door een minder goede verzorging en zon, neemt de intensiteit van de kleur af. Dat is natuurlijk zonde van de tijd én het geld dat je eraan besteed hebt. Gelukkig zijn er goede verzorgingsproducten verkrijgbaar die jouw blackout tattoo verzorgen en mooi houden.
Blackout tattoos zijn een handige manier om lelijke foutjes uit je jeugd weg te werken. Dit werkt niet altijd goed, want als er littekens in de huid zitten of de oorspronkelijke tatto inkt is van een slechte kwaliteit, dan blijf je de oude contouren zien.
Er hangt een bepaalde anti-sfeer rond een blackout tattoo. Of je nou wel of geen tattoo hebt, veel mensen vinden het gek als een tattoo niet iets voorstelt of betekent. Maar misschien maakt dat zwart juist zo aantrekkelijk.

Contact

Alleen bezoek op afspraak.

De koffie staat klaar! Ik heet u van harte welkom in de behandelruimte maar schud op dit moment geen handen. Kom zoveel mogelijk alleen. 

Menuet 52

3363KH

Sliedrecht

© Sleeuwits 2021. All rights reserved