6 Kenmerken van een tatoeage

 • Afbeelding
  Iedere tatoeage is uniek. Vaak kiezen mensen voor een eigen ontwerp, die een diepere betekenis heeft of versiering . Of mensen zetten een tattoo en laten daar aanpassingen in aanbrengen (cover up). De reden om een tatoeage te nemen is voor iedereen anders. Het kan dienen als versiering van het lichaam, een uiting van iemands persoonlijkheid, of als eerbetoon aan iets of iemand.  Ook is het van belang om na te denken over eventuele ‘consequenties’ van bepaalde plaatsen. Wanneer u bijvoorbeeld als vrouw zijnde een tatoeage laat zetten op uw buik, is er een mogelijkheid dat de tattoo door een zwangerschap kan uitrekken. Een andere consequentie van een bepaalde tattoo plaats is de gevoeligheid ervan. Wanneer u een plaats uitkiest waar de huid heel dun is, dan kan het zijn dat het tijdens het zetten van de tatoeage iets gevoeliger is dan normaal.
 • Locatie
  De plaats van uw tatoeage kan samenhangen met de betekenis van de tattoo, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd. De bekendste plaatsen voor de tatoeages zijn de armen, schouders, benen en de rug. Tegenwoordig wordt steeds vaker de gehele rug getatoeëerd. De bovenkant van de schouders zal het het minste pijn doen. Buiten deze bekende tattoo plaatsen zijn ook plaatsen zoals de pols, enkels, vingers, sleutelbeen en de zij een bekende plaats voor tatoeages. Bijvoorbeeld op uw zij: dit is een plek waar de huid goed strak blijft en de tattoo altijd mooi zal blijven. Om nauwkeurig te werk te gaan zal het zetten van deze tattoo ook langer duren. De onderarm behoort tot één van de mooiste tattoo plekken. Net onder de holte van uw arm of in het midden. Ook bij deze plek is het belangrijk na te denken of dit kan met uw werk. De bovenarm (buitenkant of binnenkant): dit is een plek waarbij de huid van de tattoo kan uitrekken. De buitenkant en binnenkant van de voeten zijn populaire plekken: het is gemakkelijk te bedekken. Een kleine tattoo op de pols is subtiel. Het is een zichtbare, maar toch ook hele persoonlijke plek. De nek is ideaal als u een tattoo wil die je zelf niet vaak ziet maar wel aan anderen wil showen. Een mooie plek voor een tattoo met een diepe betekenis. U ziet deze namelijk niet vaak maar u heeft toch iets wat u altijd met uw meedraagt.
 • Kenmerken van de maker
  Het plaatsen van een tatoeage gebeurt met behulp van een eigen ontwerp. Het zetten van een tatoeage is een waardevol moment. Daarom is het van belang deze te zetten in een comfortabele ruimte met een rustgevende sfeer.
 • Gebruikte materialen
  Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke pigmenten, vrij van dierlijke bijproducten. Er zijn verschillende inkten en apparatuur in omloop waar tatoeages mee worden geplaatst. Verschillende soorten inkten zullen een verschillende kleur achterlaten. En ze reageren ook anders in verloop van tijd. Na afloop ontvangt u een nazorginstructie, verzorgingsmiddelen en wordt er een nacontrole afspraak ingepland.
 • Wijze van genezen van het lichaam
  De grootte van de tattoo zal invloed hebben op hoeveel pijn u zal moeten doorstaan. Een kleine tattoo op een plek waar wat meer vet zit is het minst pijnlijk. Plekken zoals uw ribben, voeten, enkels en knieholtes zijn pijnlijke plekken. Gelukkig helpt de spanning u een beetje met de pijn. Wanneer de adrenaline in kickt zal u de pijn hopelijk een stuk minder voelen. Tijdens het tatoeëren gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de tatoeage goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot deze wond genezen is.  Als de tatoeage is afgedekt met een steriel kompres of huishoudfolie, mag je dit na 3 tot 5 uur verwijderen. Wondspray of zelfklevende transparante folie moet blijven zitten tot dit er vanzelf afslijt of afvalt. Je mag met een tatoeage wel douchen. 
 • Combinatie met andere kenmerken
  Veel mensen houden het niet bij één tatoeage. Een combinatie van unieke tatoeages vormt samen nog een uniek kenmerk, evenals de combinatie met andere lichaamskenmerken (geslacht, postuur, littekens, moedervlekken, etcetera). Tattoo’s vervagen gedurende de tijd dat u ze hebt. Dit is zeker iets om rekening mee te houden als u een tattoo laat zetten op een plek waar slijtage sneller plaatsvind. Denk hierbij aan uw voeten en handen. Deze delen van uw lichaam verliezen sneller dode huidcellen dan de rest van uw lichaam omdat u deze veel gebruikt. Hou er dus rekening mee dat u een symbooltje op uw vinger eerder zal moeten laten bijwerken dan een groot kunstwerk op uw arm. Een tatoeage is meer dan een mooie afbeelding. Het is een nieuw, extra identificerend kenmerk.